Po wymianie oleju nie odpala

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: lukaso » 04 lip 2019, 19:54

kier200 pisze:witam koledzy ,sprawa wyglada tak ze ogarnołem sprawe z gwintem świecy ,wymieniłem też filtr powietrza ,paliwa ,oraz nowe świece ,po zmatowaniu o dziwo odpalił ,niestety nie mam filmu z momętu odpalania ale mam jak już chodzi no i co zaóważyłem że pryka raczej nie strzela z jednej rury oto filmik ;
https://youtu.be/_DHDT9-kXtw
no i poważniejsza sprawa że po nagrzaniu silnika chodził około półgodziny , zgasiłem poczekałem minutę może dwie i próba odpalenia ,niestety nic z tego a to film https://youtu.be/75ZAquFdnnQ . Licze na was bo bardzo mi pomagacie a jeszcze jak uporam się z silnikiem to czeka mnie wymiana uszczelniaczy i oleju w lagach . pozdrawiam i dzięki za pomoc.


Daj go do mechanika bo sam to jeszcze coś spierdolisz i niepotrzebnie się denerwujesz .Po takich mirkach handlarzach to tak jest

ile za niego dałeś ?
      Post ten wyraza opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym
      nastepujacym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
lukaso
 
Posty: 370
Rejestracja: 17 lut 2014, 19:47
składka: 2018

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: kier200 » 04 lip 2019, 22:20

tak najlepsza opcja to mechanik wiem tylko że u mnie tylko samochody naprawiają ,jest w Toruniu serwis yamaha ale to taki serwis co dostał uprawnienia od yamahy ,no i nie chce dawać motocykla jak nie wiem co jest bo wiecie oni mi powiedzą ze potrzeba rozrusznik wymienić gazniki i sprzęgiełko tylko jak juz bym wiedział co jest nie tak to bym sam naprawił ,a może macie jakiegoś mechaniora z okolic torunia.
kier200
 
Posty: 23
Rejestracja: 29 maja 2019, 01:20
składka: 2019

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: kier200 » 07 lip 2019, 01:20

dzisiaj nie wytrzymałem i musiałem pojezdzic no i sie udało troszke się pomęczyłem z odpaleniem ale zapalił ,ale co zauważyłem że na ssaniu jak już odpaliłem to nie miał nic wyższych obrotów około tysiąc zdjołem ssanie to prawie zgasł czyli działa po dodaniu gazu manetką chodził już normalnie , nie wiem moim zdaniem na ssaniu powinien się wkręcać na wyższe obroty a jak jest u was na ssaniu.
kier200
 
Posty: 23
Rejestracja: 29 maja 2019, 01:20
składka: 2019

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: lukaso » 07 lip 2019, 06:31

kier200 pisze:dzisiaj nie wytrzymałem i musiałem pojezdzic no i sie udało troszke się pomęczyłem z odpaleniem ale zapalił ,ale co zauważyłem że na ssaniu jak już odpaliłem to nie miał nic wyższych obrotów około tysiąc zdjołem ssanie to prawie zgasł czyli działa po dodaniu gazu manetką chodził już normalnie , nie wiem moim zdaniem na ssaniu powinien się wkręcać na wyższe obroty a jak jest u was na ssaniu.

No pewnie że powinien mieć wyższe obroty na ssaniu
Wiesz co tak myślę weź Ty nalej do zbiornika nowej benki 98 dolej trochę denaturatu albo czystego spirytusu odpal i w drogę daj mu przepalić może poprostu masz ten sprzęt zastany pozatykany i potrzebuje dobrze się wygrzać
      Post ten wyraza opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym
      nastepujacym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
lukaso
 
Posty: 370
Rejestracja: 17 lut 2014, 19:47
składka: 2018

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: Furi » 07 lip 2019, 10:07

Może masz śrubę wolnych obrotów wykręconą na maksa,sprawdź pod lewą osłoną gaźników,spróbuj pokręcić.
Furi
 
Posty: 73
Rejestracja: 27 kwie 2017, 14:08
Lokalizacja: Pasłęk
składka: 2017

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: kier200 » 23 lip 2019, 21:42

Witam po przerwie powiem jak jest ale nie jest dobrze ,dałem motocykl do mechanika myśle ze zna się ale po kolei wymienił mi olej i uszczelniacze w lagach narazie jest oki chociaż gwarancji nie daje bo podobno na jednej z lag są rysy ,sprawdził zawory nie wymagały regulacji ,odrazu stwierdził ze moto nie pali na jeden gar tak jak to już to ktoś wczesniej pisał , okazało się ze gazniki były bardzo zasyfione ,wyszyścił zrobił synchro i moto odpala na dwa gary wymienił też na nowe zaworki iglicowe no ale teraz przy kręceniu rozrusznikiem jest dzwięk jak by wsypało się garść śrubek do silnika ,jak by miał większy opór niż wczesniej no i teraz mam pytanie czy mogę wziąść moto od mechanika który deklaruje się że zrobi sprzęgiełko rozrusznika w sensie że wyciągnie i da komuś do regeneracji ktoś daje gwarancje na 20000 km i pojezdzić nim troche czy to trzeba odrazu robić bo coś się więcej popsuje .
kier200
 
Posty: 23
Rejestracja: 29 maja 2019, 01:20
składka: 2019

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: toni175 » 24 lip 2019, 12:20

nie ufasz lub nie wierzysz mechanikowi to nie zostawiaj mu motocykla. Nie idź do lekarza któremu nie ufasz.
Regenerację sprzęgła mogę ci zrobić, zywotność będzie taka jak w oryginale - czyli od 5tys do 130tys km. Mechanik który robi ci moto już robił u mnie sprzęgiełka i chłopaki są zadowolone. Możesz kupić tajwańskie lub chińskie, lub oryginał. wybór jest szeroki teraz.
Moto było zaszczurzone, zostaw go chłopakowi niech ci je zrobi na tip top lub zabierz od niego jak widzisz że sobie nie radzi. Z tyym że każdy kolejny mechanik nie da ci gwarancji bo nie bedzie wiedział kto i co grzebał wcześniej w motocyklu.
Nie ma sensu wchodzić w dyskusję z idotą, ponieważ najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
toni175
 
Posty: 570
Rejestracja: 08 cze 2009, 15:58
Lokalizacja: STARACHOWICE
składka: 2018

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: kier200 » 24 lip 2019, 18:23

mechanikowi ufam zle zrozumiałeś , poprostu nie wiedziałem komu daje do regeneracji ,bo jednak wolał bym zebyś to ty zregenerował anie ktos kto sie nie zna ,piszesz ze znasz mojego mechaniora czy zle zrozumiałem.
kier200
 
Posty: 23
Rejestracja: 29 maja 2019, 01:20
składka: 2019

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: kier200 » 15 sie 2019, 01:00

Chciałem wszystkim podziękować za pomoc , problemem był brud w układzie paliwowym ,teraz jestem już zadowolony pali na dwa gary ale była robiona regeneracja sprzęgła rozrusznika u Toniego i teraz rozrusznik kręci jest wszystko oki , jest tylko mały problem mianowicie po tych wszystkich naprawach z okolic dzwigni zmiany biegów co jakiś czas kapnie olej mam pytanie jest tam jakaś uszczelka lub oring gdzie tego szukać ,czy tylko w serwisie a może jest coś na aledrogo ja szukałem i niczego nie znalazłem . Jeszcze raz dzięki wszystkim za wysiłek pisania postów bardzo mi pomogliscie wiedziałem ze nie jestem sam.
kier200
 
Posty: 23
Rejestracja: 29 maja 2019, 01:20
składka: 2019

Re: Po wymianie oleju nie odpala

Postautor: Furi » 15 sie 2019, 09:04

Tak, jest tam uszczelka na wałku dźwigni zmiany biegów. Jeśli obejrzysz filmiki z wymiany sprzęgiełka w np drag starze 1100 to na każdym mówią żeby zwrócić na nią uwagę bo przy zdejmowaniu przykleja się do pokrywy i może się zgubić.
Furi
 
Posty: 73
Rejestracja: 27 kwie 2017, 14:08
Lokalizacja: Pasłęk
składka: 2017

PoprzedniaNastępna

Wróć do Tematy ogólne i eksploatacyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron